SEKAPUR SIREH

Assalamualaikum w. b. t

Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana dengan limpahnya, Sekolah Kebangsaan Kor telah berjaya menyiapkan sebuah blog. Sekalung perhargaan dan tahniah kepada Jawatankuasa Kerja dan semua yang terlibat dalam usaha mewujudkan blog ini.

Maklumat yang terdapat di dalam blog ini diharapkan akan membawa kesan yang positif kepada pembangunan pendidikan yang kita hajatkan. Semoga dengan itu kita dapat bersaing dalam arus globalisasi masa kini.

Sama-sama kita berdoa supaya hasrat yang mulia ini diberkatl Allah dan dikurniakan kejayaan berterusan hendakNya. InsyaAllah

Sekian , terima kasih.


Guru Besar
Sekolah Kebangsaan Kor

DIARI MINGGUAN

Menarik Minggu Ini
Minggu 35
27 September - 1 Oktober 2009
... Majlis Sambutan Hari Raya
...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Perhatian !

Kepada ibu bapa yang ingin melihat keputusan peperiksaan :
- Dapatkan ID Murid terlebih dahulu.
- Pergi ke Markah Peperiksaan.
- Pergi ke Ruang Ibu Bapa.
- Masukkan ID Murid ( Sek. Kebangsaan / Sek. Jenis Kebangsaan )

Link-Akademik telah diberhentikan buat sementara waktu.

GAMBAR PILIHAN

USIK-USIK bersama KHAZIM

USIK-USIK bersama KHAZIM
Sumber : www.tutor.com.my

Wednesday, May 27, 2009

PERMATA PINTAR

Minggu ini agak memenatkan sikit sbb sekolah duk sibuk mencari permata-permata yang pintar. Murid-murid yang terpilih akan menjawab soalan IQ secara online di laman www.permatapintar.com.my . Murid tersebut terdiri dari tahun 3 hingga tahun 6. Yang agak letih sedikit, semalam terpaksa menguruskan murid-murid dari SK Kedai Piah, disebabkan line schoolnet sekolah diorang yang memang bermasalah... (mujurlah kat sekolah ni ada streamyx - wifi, buat sendiri dan bayar sendiri).

Selepas PK HEM balik dari taklimat Permata Pintar semalam... aku diarahkan menguji 100 orang pelajar lak. Alamak..??!!! yang 12 orang pun dah lama bangat ni 100 orang lak. Memang tak sempat untuk 2 hari sebab komputer tak cukup dan hari ini web permata pintar agak slow mungkin ramai sangat yang buat ujian tu. Oleh itu tercongok lah aku dalam dewan ini bersama Cikgu Zulaida yang rajin.. hehehehe

Disebabkan kami terpaksa mencongokkan diri dalam dewan ini (walaupun ada aircond), maka Cikgu Zulaida pun terpaksa meng'oder' air bandung satu jag dan sedikit kuih muih yang akan dimasukkan dalam akaun PK HEM, alah bukan mahal pun hehehee.. Takpe PK HEM kitorang memang spoting giler.
Tekun menjawab soalan
Jawab jangan tak jawab
Jangan jeles yer.. hehe

2 comments: