SEKAPUR SIREH

Assalamualaikum w. b. t

Alhamdulillah, setinggi-tinggi kesyukuran ke hadrat Ilahi kerana dengan limpahnya, Sekolah Kebangsaan Kor telah berjaya menyiapkan sebuah blog. Sekalung perhargaan dan tahniah kepada Jawatankuasa Kerja dan semua yang terlibat dalam usaha mewujudkan blog ini.

Maklumat yang terdapat di dalam blog ini diharapkan akan membawa kesan yang positif kepada pembangunan pendidikan yang kita hajatkan. Semoga dengan itu kita dapat bersaing dalam arus globalisasi masa kini.

Sama-sama kita berdoa supaya hasrat yang mulia ini diberkatl Allah dan dikurniakan kejayaan berterusan hendakNya. InsyaAllah

Sekian , terima kasih.


Guru Besar
Sekolah Kebangsaan Kor

DIARI MINGGUAN

Menarik Minggu Ini
Minggu 35
27 September - 1 Oktober 2009
... Majlis Sambutan Hari Raya
...

-------------------------------------------------------------------------------------------
Perhatian !

Kepada ibu bapa yang ingin melihat keputusan peperiksaan :
- Dapatkan ID Murid terlebih dahulu.
- Pergi ke Markah Peperiksaan.
- Pergi ke Ruang Ibu Bapa.
- Masukkan ID Murid ( Sek. Kebangsaan / Sek. Jenis Kebangsaan )

Link-Akademik telah diberhentikan buat sementara waktu.

GAMBAR PILIHAN

USIK-USIK bersama KHAZIM

USIK-USIK bersama KHAZIM
Sumber : www.tutor.com.my

Sunday, September 27, 2009

Sambutan Hari Raya 2009
Jam 10.45 pagi murid-murid mula berkumpul di Dewan Hadhari untuk menyambut Sambutan Hari Raya peringkat sekolah. Pengacara majlis untuk kali ini diberikan kepada Ust. Zulki Alwani Ibrahim, majlis bermula dengan ucapan aluan oleh guru besar yang menekankan betapa perlunya meneruskan majlis seumpama ini kerana ianya secara tidak langsung dapat mengeratkan hubungan warga sekolah.


Majlis diteruskan pula dengan penyampaian bunga telur dan pulut kepada murid-murid yang telah khatam al-Quran yang mana telah menyertai program khatam 30 juzuk al-Quran di bulan Ramadhan. Seramai 32 orang murid yang terlibat dalam program tersebut. Bagi pelajar yang telah khatam al-Quran akan diberikan Sijil Akuan Khatam al-Quran.


Setelah itu majlis diteruskan dengan penyampaian duit raya kepada semua murid SK Kor. Idea ini telah dibangkitkan tahun lepas dan ianya dapat dilaksanakan pada tahun ini. Insyallah ianya akan dijadikan tradisi setiap tahun bagi menghidupkan suasana raya di sekolah.


Kemudian tiba acara kemuncak iaitu acara makan-makan, disamping kuih-muih dan makanan yang dibawa oleh murid dan guru, warga sekolah dijamu dengan satay. Sebagaimana tahun-tahun sudah, penyediaan makan amat memuaskan hati. Mana tak puas hati siap bleh bawa balik lagi.. huhu, dan bersurai.


No comments:

Post a Comment